Iedereen verdient een Touch of Health! 

Kijk snel welke massage bij u past en maak een afspraak!

Alle behandelingen/massages hebben een ding gemeen en dat is, maximale verzorging en onderhoud van uw lichaam en dat waar uw lichaam behoefte aan heeft. Dit werkt niet alleen herstellend maar ook preventief bij veel uiteenlopende klachten, en kunnen blessures worden voorkomen. 

 

Sportmassage / Massage Therapie

Massage Touch of Health Hellevoetsluis

Sportmassage wordt voor het sporten gegeven en dan is het vooral belangrijk om de spieren klaar te maken voor actie. Dus een optimale doorbloeding om de spieren te voorzien van zoveel mogelijk brandstof die omgezet kan worden in energie en kracht. De spieren worden los en soepel gemaakt zodat ze klaar zijn voor actie. Maar een goede warming-up mag natuurlijk nooit ontbreken voor het sporten en net zo belangrijk is een goede cooling-down na het sporten.

Een sportmassage is een actieve en energieke massage waarbij het zeker niet de bedoeling is dat u inslaap valt op de massagetafel. 

Een andere massage binnen de sportmassage is de herstelbevorderende massage. Deze massage wordt na het sporten of een dag na het sporten gegeven.Met deze massage worden de afvalstoffen die in de spieren zijn achtergebleven losgemaakt en geholpen om af te vloeien. Bij het vinden van triggerpoints in de spieren wordt er Triggerpoint therapie toegepast. De herstelbevorderende massage is een diepe en rustige massage die in gevallen van verzuring van de spieren plaatselijk best even pijnlijk kan zijn.

Door uw spieren goed te onderhouden kunt u blessures voorkomen.

Gedurende de dag doet u er goed aan om na de herstelbevorderende massage een paar glazen lauw water te drinken ivm het afvoeren van losgekomen afvalstoffen. Als massagetherapeut heb ik een heel breed aanbod van massagetechieken en medische kennis om klachten te verhelpen of te voorkomen. Dit kunnen klachten zijn die aan sport/werk gerelateerd zijn maar ook klachten als hoofdpijn, stress, burn-out en slapeloosheid komen bij Massage Therapie aanbod. Massage therapie is een veel omvattende manier van masseren/ behandelen.

Triggerpoint Therapie

Triggerpoint Massage Touch of Health Hellevoetsluis

Triggerpoint therapie is een niet op zichzelf staande massage maar combineer ik met de sportmassage wanneer ik een triggerpoint tijdens masseren tegenkom. Een Triggerpoint is een plaatselijke verkramping in een spier, vaak in de spierbuik gelegen, die niet uit zichzelf weggaat. Een triggerpoint wordt door een bepaalde techniek gedeactiveerd waardoor de doorbloeding weer wordt geoptimaliseerd en de plaatselijke verkramping oplost. Een Triggerpoint heeft een uitstralende pijn die al langere tijd aanwezig kan zijn.

Bindweefselmassage

Bindweefsel Massage Touch of Health Hellevoetsluis

Bij Bindweefselmassage wordt een mechanische prikkel aan de huid toegediend en stimuleert zo de zenuwuiteinden gelegen in het bindweefsel rondom de wervelkolom. Zenuwen staan in verbinding met alle organen, spieren, bloedvaten, botten en gewrichtskapsels in het lichaam. Eventuele stoornissen hierin uiten zich in verklevingen en spanningen in het onderhuidsbindweefsel rondom de wervelkolom, welke zichtbaar en voelbaar zijn. De locatie/zones van deze verklevingen en spanningen staan, via het zenuwstelsel, in verbinding met organen, spieren en botten. Door massage van deze bindweefselzones wordt het hiermee corresponderende lichaamsdeel positief beïnvloed. Bindweefselmassage kan in het begin als onprettig ervaren worden, maar naar mate het bindweefsel losser wordt zal dat gevoel verdwijnen.

Cupping

Cupping Massage Touch of Health Hellevoetsluis

Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale bokaaltjes vacuüm op de huid worden aangebracht.

Nek / schouderpijn klachten

Nek schouder Massage Touch of Health Hellevoets

Een behandeling / massage die speciaal gericht is op nek / schouderpijn klachten. Dit zijn veel voorkomende klachten die vaak ontstaan bij langdurige spanning, stress en een statische computer werkhouding. Bij deze massage wordt ook gebruik gemaakt van de bindweefselmassage wat in het begin gevoelig is, maar wat een hoop meer ruimte geeft.

Trigger Needling / Dry Needling

Massagestudio Touch of Health Dry Needling

Dit is een behandeling waarbij een langdurig gespannen en pijnlijke spier aangeprikt wordt met een acupunctuurnaald. Hierbij wordt geen vloeistof ingespoten (dry). Er wordt geprikt op specifieke punten, zogenaamde Triggerpoints. Bij klachten die langer bestaan kunnen meerdere spieren betrokken zijn, deze kunnen dan met dry needling goed behandeld worden.

Dry needling is niet pijnlijk maar iedereen ervaart dat natuurlijk anders. Wanneer een triggerpoint in de spier wordt aangeprikt kan dit een korte samentrekking (twitch) in de spier geven wat een schrikreactie teweeg brengt maar hierna zal de spier ontspannen.

Na een dry needling behandeling wordt de aangeprikte spier gemasseerd zodat hij verder kan ontspannen. Het is af te raden na een dry needling behandeling dezelfde spier gelijk weer zwaar te belasten met bijvoorbeeld krachttraining. Warmte en rustige rekoefeningen worden aanbevolen. Extra water drinken helpt om de spier sneller te laten herstellen.

Lage rugklachten

Ontspanning Massage Touch of Health Hellevoets

Lage rugklachten komen steeds vaker voor in onze maatschappij. Vaak zijn ernstige ziektes hiervan niet de oorzaak, wel teveel zittend werk, te weinig beweging en langdurige stress in ons leven.

Pijn in de onderrug kan opeens beginnen of langzaam ontstaan. Belangrijk is om te blijven bewegen tot een acceptabele grens voor ieder. Massagetherapie kan ontspanning brengen en de lage rug waardoor deze niet helemaal vast komt te zitten. Dit is een combinatie van massagetechnieken en passieve stretchtechnieken.

 

Lymfe drainage

Lymfe drainage Massagestudio Touch of Health Hellevoetsluis

Lymfe drainage is een hele zachte massage die werkt in op het lymfestelsel. Het lymfestelsel voert het vocht ( de lymfe) af door de lymfevaten, dit gaat met een hele trage pompbeweging van de lymfevaten. Bij het niet goed functioneren van het Lymfestelsel ontstaat er vocht ophoping dat pijnlijk en onaangename druk veroorzaakt in bv de benen, voeten en enkels maar kan ook op andere plaatsen in ons lichaam. Lymfedrainage wordt zonder olie gegeven en is een hele zacht en ontspannende massage.

Ontspanningsmassage

Ontspanning Massage Touch of Health Hellevoets

Een Ontspanningsmassage is voor ieder lichaam een kadootje. Tegenwoordig leven we met zoveel drukte en stress, dat elk lichaam en geest op zijn tijd aan een ontspanningsmassage toe is. De ontspanningsmassage combineer ik met de Haiwaiaanse “Lomi Lomi” massage. Deze massagetechniek bestaat uit lange vloeiende effleurages die veelal met het zachte gedeelte van de onderarmen wordt uitgevoerd. De ontspanningsmassage voorkomt dat u onnodig vast gaat zitten op plaatsen waar de spanning wordt opgebouwd en gaat verkrampen. Met hoofdpijn, pijnlijke en stijve spieren en minder flexibiliteit als gevolg. Bij de ontspanningsmassage gebruik ik warme neutrale olie die ik meng met een etherische olie vanwege de heilzame werking van etherische olie.

Lomi Lomi massage

Massagestudio Touch of Health Lomi Lomi

Lomi Lomi massage is een volledige lichaamsmassage die wordt uitgevoerd in mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volle lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met de onderarmen wordt gemasseerd.

Lomi is de Haiwaiiaanse term voor massage en betekent “drukken, kneden, wrijven”, maar ook ” met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken.

De Lomi Lomi massage combineer ik met de ontspanningsmassage, waarbij ik warme olie gebruik.

 

Hotstone massage

Hotstone Massage Touch of Health Hellevoets

Zoals de naam al zegt wordt deze massage gegeven met “hete stenen”, opgewarmd in een heater met warm water op een temperatuur van ongeveer 45 graden. De basaltstenen zijn afkomstig uit vulkanisch gebied en zijn mooi afgerond door natuurlijke omstandigheden. Ik begin de hotstone massage met het aanbrengen van warme olie op uw lichaam en leg vervolgens de warme stenen op een dunne katoenen doek op uw lichaam, zodat de warmte goed en diep op uw lichaam kan inwerken. Ik begin te masseren zonder de stenen en later neem ik steen voor steen mee in de massage. De warmte van de stenen is dan diep in het lichaam gedrongen waardoor de diep liggende spieren zich heerlijk zullen ontspannen. Een hotstone massage is een massage met veel lange, vloeiende en cirkelvormige bewegingen.

Combinatie massage

Lomi Lomi Massage Touch of Health Hellevoets

Combinatie massage is een massage waarin meerdere massagevormen gebruikt worden. Een veel voorkomende combinatie is de Hotstone massage afgewisseld met de Bindweefselmassage. Door de warmte van de warme stenen is de doorbloeding al goed opgang gebracht waarna de Bindweefselmassage nog beter gaat.

Bindweefsel dat al jaren de tijd heeft gehad om vast te gaan zitten zal niet na 1 massage weer helemaal loszitten, maar heeft meerdere massages nodig om losgemaakt te worden. Bij elke bindweefselmassage wordt het bindweefsel losser gemaakt waarna het bindweefsel tijd nodig heeft om te herstellen. 

 

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage Massagestudio Touch of Health Hellevoetsluis

De zwangerschapsperiode is een mooie tijd waarin veel veranderd in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen die allemaal verwerkt moeten worden door lichaam en geest. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen.

Zwangerschapsmassage geeft direct verlichting van pijn en ongemak. Het is een momentje helemaal alleen voor u en uw kindje.

 

Stoelmassage

Stoelmassage Massagestudio Touch of Health Hellevoetsluis

Stoelmassage is een korte ontspannende en activerende massage ter voorkoming van klachten of ter behandeling van klachten. Veel gezondheidsklachten ontstaan op de werkvloer door spanning en stress die zich in het lichaam vastzetten in o.a nek/schouders en lage rugpijnklachten.

Ik bied therapeutische stoelmassages aan waardoor ik ook bestaande klachten behandel en preventief werk om nieuwe klachten te voorkomen. Dus voordelen voor werknemer en werkgever.

Sinds kort worden bedrijfsstoelmassages gedeeltelijk vergoed.

Voor informatie over de mogelijkheden van stoelmassages binnen uw bedrijf kunt u contact met mij opnemen.

 

Massagestudio Touch of Health geeft geen erotisch getinte massages